Ådalen

ÅDALSKIRKERNE

I Ådalen er kirken et vigtigt lokalt samlingssted

Her i Ådalen er vi heldige. Vi bor i et dejligt naturskønt område, og så har vi hele seks kirker at prale af: Søby, Skader, Halling, Mygind, Karlby og Skørring.
Men vi er ét pastorat med seks kirker. Det betyder også, at vi har én præst, og at de forskellige ting, vi laver rundt omkring i sognegård og kirker er for alle i hele området. Kirken fungerer nemlig bl.a. som et vigtigt samlingssted, hvor man mødes på kryds og tværs i lokalområdet. Derfor vil vi i Ådalens menighedsråd også gerne, at alle skal føle sig velkomne i kirken.

Mangeartede aktivteter
Vi forsøger at sænke dørtærsklen ind til kirken ved at have forskellige tilbud, der henvender sig til forskellige grupper.
Sognegården ligger i Skørring. Det er der, undervisningen af konfirmander og minikonfirmander foregår.

Dér holder vi også faste månedlige velbesøgte sogneeftermiddage med foredrag af forskellig art, højskolesang, kaffe og kage.
I sognegården er der også månedlig strikkecafé, hvor vi strikker dåbsklude til de små dåbsbørn i området.

Vi har højmesser hver anden søndag på skift i Søby Kirke og Skørring Kirke. Derudover holder vi en fast månedlig aftengudstjeneste i en af vores andre fire smukke kirker: Skader, Halling, Mygind eller Karlby.
For børn og barnlige sjæle tilbydes ‘Gud og go’nat’ i Skørring også en gang om måneden. Dér mødes vi til aftensmad i Skørring Sognegård og får bagefter læst godnathistorie i kirken, inden vi skal hjem og putte. Vi kører også babysalmesangsforløb for mødre på barsel og deres babyer. Sidst er det foregået i Skader kirke.

Derudover er vi på forsøgsbasis i gang med en musikalsk legestue for hjemmegående mødre til de lidt ældre børn.
Vi er taknemlige for de gode frivillige kræfter, vi har og eventuelt kan få her ved kirken, for det er i høj grad takket være dem, at forskellige arrangementer kan løftes.

Spiller en afgørende rolle
Ådalen består af en masse små hyggelige landsbyer, hvor butikker og enkelte forsamlingshuse for længst er lukkede. Derfor er kirken bestemt ikke ligegyldig, men har en afgørende vigtig rolle, – både i den enkeltes liv i forbindelse med barnedåb, konfirmation, bryllup og begravelse, men så sandelig også som samlingssted her i Ådalen.

Kom med til godnat- og babysalmesang i Ådalen: I vores kirker efterstræber vi at have tilbud til alle aldre. Her får du et kig ind i et par af vores arrangementer for de alleryngste beboere i sognene.