Ebeltoft-Dråby-Handrup Sogn

Sådan er vi kirke i Ebeltoft, Dråby og Handrup

11 lokale ildsjæle fra lokalmiljøet i Ebeltoft, Dråby og Handrup har påtaget sig et stykke frivilligt arbejde som menighedsrådsmedlemmer. Det blev de valgt til i 2016, og i det fælles menighedsråd er de med til at sætte den afgørende retning for, hvordan kirken skal være i sognet.
I år er der igen menighedsrådsvalg. I den anledning får du her indblik i, hvilke værdier og visioner der er centrale for det nuværende menighedsråd.

Kulturliv og folkelighed i højsædet

Kirkerne i Ebeltoft, Dråby og Handrup

Ebeltoft-Dråby-Handrup: Et sogn på bølgelængde med lokalmiljøet

Ebeltoft-Dråby-Handrup er et aktivt sogn. Vi er et sogn med tre kirker: Ebeltoft, Dråby og Handrup.

Vores pensionister er et aktiv
Vores lokalområde er kendetegnet ved, at der bor en stor andel af ældre mennesker. Nogle er født og opvokset her, mens andre er flyttet hertil, da de gik på pension. De mange friske pensionister er et aktiv for området og med til at drive alle de kulturelle tilbud, der er i Ebeltoft by.
Derudover flytter der for tiden mange unge børnefamilier til området, som ønsker at bo tæt på den smukke natur.

Populære arrangementer
Vi har en god kirkegang til vores gudstjenester – der er mange mennesker her, som sætter pris på højmessen. Vi holder også særlige gudstjenester, som leger med tradition og fornyelse.

I hverdagene er Sognegården fyldt med mennesker i alle aldre, som bl.a. går til babysalmesang, konfirmationsforberedelse, børne- og voksenkor, foredrag eller ser på kunst.

Vi er der, hvor folk er
Samarbejdet med skolen og de øvrige kulturinstitutioner i byen er også noget, vi vægter højt. Vi er opmærksomme på, at folkekirken også skal være der, hvor sognets beboere er. Derfor er vores præster indimellem at finde på Glasmuseet, Fregatten Jylland og Maltfabrikken.
Hvert efterår samarbejder vi med lokale restauranter og supermarkeder om at indsamle midler til vores sociale hjælpearbejde, hvor vi bl.a. uddeler julehjælp til økonomisk trængte familier.

Syddjurs Kommune er Danmarks tredje største turistkommune og den kommune i Jylland, hvor der kommer allerflest turister. Det har selvfølgelig betydning for sognet. Om sommeren, hvor andre kirker normalt drosler ned, har vi gang i aktiviteter for fastboere, sommerhusgæster og turister, såsom Vægteraftensang, friluftsgudstjenester og koncerter.

I Ebeltoft, Dråby og Handrup forsøger vi at være kirke for alle. Derfor har vi både aktiviteter i børnehøjde, fine blomsterarrangementer og præster, der bliver inspireret af international kulturarv.